Löptekniker

När man tränar löpning och är ute och springer så kan man använda sig av olika sorters löptekniker. Det är bra att träna på sin hållning medan man springer. Du bör inte ha en stil som är ihopsjunken, utan räta på dig och sträck på dig medan du springer. Du ska ha en öppen bröstkorg och bakåtdragna axlar. Det gör att din vikt hamnar ovanför tårna och inte ovanför hälarna. Det är ett bra sätt att undvika att få hälsporre på. Se även till att du tar snabba och korta stag. Du ska inte ta stora kliv och steglängder, det kommer ändå inte att göra att du springer snabbare, utan riskerar istället att du skadar dig. Ha på musik med samma rytm, och spring i takt är ett bra tips. Du springer för övrigt inte bara med dina ben, utan du kan även ta hjälp av dina armar. Låt armarna hänga ner och pendla med i den takt du springer. Det kommer göra att du får en bättre löpstil som är både naturligare och smidigare för dig.

Fler bra tips vid löpning

Löpning så som man gjorde förr, då pratade man om att man skulle landa på sin häl och låta foten rulla så att säga framåt. Dagens löpning rekommenderar inte detta så det inte längre är optimalt att springa på det viset. Det du bör göra är att trampa ner på främre delen av din fot. Om du springer eller löper så att du landar på hälen, så riskerar du att skada dig. Läs mer här om råd kring löpteknik.

Du kan drabbas av hälsporre, eller så skadar du din rygg, knä eller höfter.

En annan sak du ska göra när du löptränar är att effektivisera frånskjutet. Det är en rörelse som sker när du trycker ifrån med tårna och för att få en bättre löpteknik så ska du se till att ta i ordentligt. Har du skadat foten eller drabbats av hälsporre? Kontakta: http://hälsporrekliniken.se