Maratonlopp runt om i världen

Att tävla med att springa eller löpa är kul och du kanske funderar på om du har vad som krävs? Det finns flera guider och tester på nätet att göra för att se om du har vad som krävs. Sedan, när det kommer till att delta i ett maraton så finns det många olika sådana världen runt. De fem största och mest prestigefyllda loppen sker i New York, Boston, Berlin, London och Chicago.

I Sverige finns det flera och det största vi har är Stockholm Marathon, som oftast har runt 20 000 deltagare. Andra maratonlopp i Sverige är Helsingborg Marathon Båstad Marathon, Östersund Marathon, Växjö Marathon, Axa Fjällmaraton och Göteborg Marathon. Ironman Kalmar har ett maratonlopp som ett delmoment i den tävlingen.

Testa ett annorlunda maraton

Runt om i världen finns det även lite mer annorlunda lopp att springa. Ett av dem är North Pole Marathon. Då får du trotsa is, snö, kyla så väl som den långa distansen!

Rock ‘n’ Roll Marathon är ett annat lopp, som sker i både USA och i Europa. Varannan kilometer på detta lopp står det ett rockband och spelar live musik! Loppet avslutas med en konsert.

The Big Five Marathon är ett lopp vid Lakeside Lodge i Sydafrika. Du får då springa med en mängd vilda djur på savannen!

Jungle Marathon är ett annat lopp i naturen, men då i Brasiliens djungel och regnskog. Loppet är cirka två mil långt.

Medoc Marathon är perfekt om du vill kombinera löpning med gott att äta och dricka. Här är det nämligen 23 olika stopp under loppets gång och du får njuta av ost, vin och andra nöjen. Du springer loppet mellan vinodlingarna i Médoc, som ligger i distriktet Bordeaux i östra Frankrike